Скъпи колеги, Уважаеми партньори, Драги приятели, 

Районна колегия на Български Зъболекарски Съюз - гр. Плевен има огромната чест и удоволствие да ви покани на своя втори Регионален Форум по Дентална Медицина “Панорама”, провеждащ се от 29 до 31 март 2019г.. Измина почти година от рестартирането на една традиция - Плевен на картата на събитията в сферата на денталната медицина! 


Целият организационен екип благодари на всички дошли за подкрепата, за вярата, която гласувахте с идването си на така важното за нас събитие! Заедно успяхме да докажем, че феникса отново се издига от пепелта, по-силен от всякога! Тази година създадохме програма, която съчетава в себе си скрити предизвикателства, изключително полезни практически курсове и лекции, криещи в себе си познанието, чрез което да помагаме на все повечето страдащи хора. 
Гост-лектори отново са утвърдени в сферата си специалисти - едни от най-уважаваните и търсените в нашата сфера, както в България, така и в целия Свят. По-рано споменах думата традиция и то ненапразно - отново обръщаме специално внимание на нашите бъдещи колеги и настоящи студенти по Дентална медицина. За тях отново има Студентски игри с много награди и изненади, както и допълнитени приключения за младата и буйна кръв! Това не ни спира и ние продължаваме да развиваме идеята! За тези от вас, които обичат спорта и футбола в конкретика, сме подготвили едно джентълменско дерби с уникални екипи! А Всички ние ще можем да се докоснем до неизчерпаемото познание и опит, които нашите лектори са готови да ни предадат! 
Поради огромният интерес към търговското изложение, тази година всички желаещи ще могат да направят своите покупки на нашия Dental Shopping Day ( зала "Магнум", 2-ра Клинична база към УМБАЛ - Плевен ), като ще могат да осъществят своята регистрация още тогава, съчетавайки приятното с полезното! Още повече, ще имате възможността да се докоснете до тайните на ендодонтията с д-р Емил Сариев, млад, можещ и уверен специалист в тази сфера. Практическият курс "Ендодонтия от А до Я" ще ви разкрие последните новости в диагностицирането и лечебния план на всеки ваш ендодонтски случай! Интересуващите се от имплантология и направлявана имплантология ще могат да посетят уъркшоп на тема "Решения на предизвикателствата в денталната имплантология, с помощта на хирургичен водач MGuide" - организиран от MIS Bulgaria с водещ д-р Владимир Вълов. Тези от вас, които изпитват интерес към употребата на глас-влакната могат да посетят практическия курс на д-р Радослав Аспарухов, представител на GC за България, водещ специалист в сферата на консервативното зъболечение! От първа ръка ще се запознаете с тяхната технология, употреба в ежедневната практика и възможности! Всички знаем, че съвременните композити предлагат изключителни естетични решения за голям диапазон от случаи, както в антериорната, така и в постериорната зона. Д-р Силвия Димитрова ще бъде водещ на практически курс показващ върхови възможности с композитите на Токuyama, подкрепен от фирма Ултрадентал. Студентските игри ще предоставят на младите ни колеги да премерят познания, борейки се за все повече и повече награди, изненади и слава! Въпросите ще бъдат по-трудни, защото, както знаем, нищо хубаво не идва даром и това ще бъде доказано! 
Първият лектор ще бъде д-р Савина Ненчева - Свещарова, представяща ни един различен и иновативен подход в третирането на заболяванията на темпоромандибуларната става! Д-р Миле Чурлинов, топ ендодонтист, ще представи своята уникална концепция - Endorestodontics! Проф. д-р Христо Кисов ще ви запознае с един от най-големите врагове на пациентите - зъбната ерозия! За почитателите на виното сме приготвили специален тур в Музей на виното, който се намира в прекрасния ни парк "Кайлъка", където ще могат да дегустират различни вина от Дунавската равнина, да се запознаят с местните традиции, а защо не и да добият нови представи за този така необятен свят на енологията! 
Гала вечерята ще се проведе на място, емблематичен за Плевен ресторант - "Централ"! Специалната ни празнична програма и меню ще задоволят и всеки наш каприз! Нека се срещнем отново, нека си подадем ръка, нека направим нови познанства и приятелства, издигайки себе си и съсловието си към нови бъднини!

Очакваме ви!

С уважение, Д-р Павлин Стефанов Председател на РК на БЗС - Плевен